facebook

“Перевершив попередні жахливі штами, симптоми з’являються майже відразу”: медики про загрозу штаму “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється світом і Україною. Медики повідомляють про нові особливості, які вже виявили у цього варіанту вірусу. Зокрема, він не лише надзвичайно заразний, але починає проявляти свою агресивні властивості після дуже короткого терміну за інфікуванням.



Як інформує “Ukrinform”, інкубаційний період у разі інфікування штамом коронавірусу Oмікрон складає три дні, тоді як у разі інфікування штамом Ухань – п’ять днів, Дельта – чотири дні. Такого висновку дійшли турецькі науковці.

“Згідно з поточними даними, інкубаційний період штаму Омікрон є коротшим. Цей період становить 5 днів у оригінального штаму Ухань, штаму Дельта – 4 дні, Омікрон – 3 дні”, – повідомив декан медичного факультету Університету Газі, член наукової ради при МОЗ Туреччини професор Мустафа Неджмі Ільхан.

За його словами, кількість випадків інфікування коронавірусом зросла, але при цьому кількість смертельних випадків зменшилася. Особливо обережними слід бути громадянам старше 65 років.

Також науковець відзначив, що в порівнянні з минулим роком у цьому році зросла кількість випадків інфікування грипом, і через схожі симптоми його часто плутають з коронавірусом. Тому для встановлення вірусу та призначення лікування при появі симптомів слід робити ПЛР-тест, для захисту – щеплення.

Читайте також:  "Фатальний симптом передує біді, штам "Дельта" сигналізує про жахливу хворобу": лікар про попередження вірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.