facebook

“Через “Омікрон” вибору більше не буде”: невакцинованих громадян будуть штрафувати

В Італії – країні, яка є однією з найпопулярніших серед українців, які шукають роботу в Європі, вдалися до доволі неоднознасного кроку. Все заради того, щоб зупинити поширення штаму “Омікрон”.



Пандемія в країні набрала таких обертів, що влада вирішила гостро поставити перед громадянами питання вакцинації. Особливо це вплине на життя тих, кому за 50. Ці люди без “зеленого” COVID-сертифікату про вакцинацію або довідки про наявність протипоказів до вакцинації будуть оштрафовані і відсторонені від роботи. Разове стягнення на суму 100 євро загрожуватиме людям, старшим за 50 років, які до початку наступного місяця не почнуть курс імунізації від коронавірусу. Це розпорядження почне діяти вже з 1 лютого.

А вже з 15 лютого цій категорії громадян, щоб отримати право на роботу, доведеться пред’являти посилений Green Pass із записом про бустерну дозу чи перенесений коронавірус. Те саме стосується працівників державних та приватних компаній будь-якого віку, пише “OBOZREVATEL” з посиланням на La Repubblica.

Якщо працівник без необхідного COVID-сертифіката прийде на робоче місце, йому можуть виписати штраф від 600 до 1500 євро, аналогічний штраф буде і для підприємця, який прийме його на роботу. Крім того, працівники категорії 50+, які прийшли на роботу без посиленого Green Pass, будуть вважатися “відсутніми без поважних причин”. З ними можуть зберегти трудові відносини, однак такі люди втрачають право на будь-які винагороди. Без паспорта вакцинації можна буде завітати лише в продуктові магазини та аптеки.

Вже з 10 січня Super Green Pass стане обов’язковим для проїзду поїздами, автобусами, метро та іншими видами громадського транспорту, пише La Stampa. Чи будуть ці зміни стосуватися іноземців, зокрема, українців, які працюють в Італії, наразі невідомо. Хоча, імовірно, що все ж це їх також торкнеться, особливо тих, хто працевлаштований офіційно.

Читайте також:  Порошенко: Альтернативи мінському процесу не існує

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.