facebook

В Україні подорожчали мобільний зв’язок та інтернет: які оператори підвищили ціни та на що

Вартість мобільного зв’язку та інтернету в Україні зросла. Про підвищення тарифів оголосили найбільші стільникові оператори – “Київстар”, Vodafone, lifecell та “Воля”.

Вартість мобільного зв'язку та інтернету в Україні зросла


Так, з 1 січня 2022 року умови деяких своїх тарифів змінили lifecell та “Київстар”. Зокрема, для користувачів lifecell буде призупинено дії акції у тарифі “Українці-Разом!” – знижок у розмірі 10% більше не буде.

Зміни зачепили й низку послуг, що надаються “Київстаром”. Так:

змінені умови у тарифному плані Smart – абонплата зросла на 50 грн, але користувачам будуть надані додаткові 80 хвилин для дзвінків до інших мереж та за кордон;

вартість хвилини переадресованого дзвінка із номера 0-800 для абонентів бізнес-сервісів Київстару збільшили на 10%;

плата за послугу розсилки SMS Комерційного Контакт-центру складатиме 0,55 грн за кожне повідомлення.

Що змінилося для абонентів Vodafone

Vodafone ще з 24 грудня 2021 року підвищив вартість найдешевшого тарифного плану 4G Smart XS. Тепер абоненти платять щомісяця 55 грн замість 45 грн. Також зросла вартість тарифів 4G Smart S+ – до 120 грн на місяць замість 85 грн.

Із новою вартістю до тарифу 4G Smart S+ увійшло більше послуг. Тобто, фактично абонентів перевели на дорожчий пакет – до нього тепер входять 12 Гб мобільного інтернету (було 6 Гб) та 300 хвилин для дзвінків по Україні (було 200 хвилин).

Крім того, змінилися умови дзвінків до Росії. Пакетні хвилини міжнародних дзвінків не діють для дзвінків за напрямками +7495 та +7499 (російські оператори зв’язку у Москві). Також змінилася базова тарифікація у цих напрямках.

Вартість дзвінків тепер складає 25 грн за 5 хвилин на день. За добу можна замовити до 20 таких “пакетів”. Гроші знімуть лише за умови користування послугою. Якщо “наговорити” більше, ніж передбачають “пакети”, кожна наступна хвилина коштуватиме абоненту 5 грн.

Читайте також:  Тариф на електроенергію з 1 серпня: скільки платитимуть українці

Які зміни запровадила “Воля”

З 1 січня 2022 року змінив тарифи та великий український провайдер “Воля” (Volia). Тарифи зросли на старі пакети. Зокрема, йдеться про тарифні плани “Воля смарт HD” та “Воля Спорт” – до підвищення вони коштували 369 та 360 грн відповідно.

Залежно від тарифного плану абоненти матимуть нові можливості, зазначили у “Волі”. Зокрема це:

підвищення швидкості інтернету;

збільшення кількості ТВ-каналів;

доступ до онлайн-ТВ у програмі Volia TV;

доступ до онлайн-кінотеатру, що налічує понад 20000 одиниць контенту від світових та українських студій;

можливість підключити зі знижкою додатковий пакет “Ліга Чемпіонів”,

отримання медіаприставки, яка перетворює звичайний телевізор на SmartTV, та ін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.