facebook

Зроблять крайньою медсестру, яка загинула – журналіст назвав маячнею висновок щодо трагедії в лікарні Косова

Журналіст Віталій Мацьоцький записав на відео свої висновки щодо трагедії в Косові. Він назвав маячнею версію, що пожежа в лікарні виникла з вини кисневих концентраторів, які перенаситили киснем палату.



«Я прочитав, що написали ДСНС на своїй офіційній сторінці про причини: «В реанімації одночасно працювало п’ять кисневих концентраторів, що створило умови для перенасичення киснем». Вони пояснюють, що хтось із медпрацівників, після того, як помер пацієнт, запалив свічку, що призвело до займання і пожежі. Скажіть, будь ласка, ДСНС, ви думаєте, що українці дебіли? Ну як можуть п’ять концентраторів перенаситити киснем палати? Ви розумієте принцип роботи концентраторів?», – обурився Віталій Мацьоцький.

Тож вирішив провести «лікбез» й пояснити принцип роботи кисневих концентраторів.

«Концентратор працює, в ньому є такий мінерал як цеоліт, через який може пройти тільки О2 (хто знає хімію – це кисень). Всі решта молекули інших газів залишаються. Таким чином до маски пацієнту потрапляє 96% кисню. Але цей кисень не утворюється концентратором, він береться з середовища. Якщо порахувати, що п’ять концентраторів одночасно працюють і ніхто з них не дихає, а вони якимось чином працюють, то весь кисень, який вони продукують – це би був кругообіг кисню у цій палаті.

Тобто, це треба бути повним дебілом, щоб придумати таку версію про концентратори… Вони знайдуть крайніх. І крайніми буде не керівництво, хто допустив до цього п… і того, що тут творилося. А крайнього зроблять того, хто вже загинув. Зроблять крайньою ту медсестру, яка загинула під час своєї роботи», – додав журналіст.

Косівчанин сподівається, що розслідування проведеться належним чином і тому просить надати цьому розголосу.

Читайте також:  "Благав врятувати, а лікарі про нього забули": у приймальній лікарні у муках помер молодий чоловік

«Надіюсь ДСНС не буде писати таку маячню і поліція не буде підтримувати таку версію, а буде шукати чи це був витік з балонів, чи це був витік з самої системи. Тобто, мають знайти, хто тут винний. Я думаю, що керівництво даного закладу мало би докласти багато зусиль, щоб життя і здоров’я свого персоналу і пацієнтів було в безпеці. Потрібно знайти істинні причини цієї трагедії, щоб вона не повторилась в іншій лікарні», – підкреслив Віталій Мацьоцький.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.