facebook

“Сім мільйонів гривень потрібно, аби відновити згорілу реанімацію в лікарні Косова”, – Онищук

Сьогодні, 30 грудня в Івано-Франківській ОДА відбувся брифінг щодо ситуації в Косівській центральній лікарні.



Як писала Галка раніше, ввечері 28 грудня у Косівській лікарні горіла реанімація: загинули двоє пацієнтів (ФОТО).

Згодом стало відомо, що причиною смертельної пожежі у лікарні Косова став вибух. Голова ОДА повідомила, що кількість жертв пожежі в Косові зросла до трьох.Травми на пожежі в Косівській лікарні отримали троє медиків, двоє з них у надважкому стані.

На Прикарпаття прибули перший заступник міністра охорони здоров’я України ‎Олександр Комаріда та т.в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, пише Галка.

“Та трагедія, яка відбувалася на Прикарпатті сколихнула цілу країну. Найгірше те, що померли люди. Ми сьогодні оглянули місце пожежі. Сьогодні акумулюються всі сили, щоб таке більше не повторилося в нашій області та державі. Ми вивчаємо потреби лікарні аби максимально швидко відновити лікарню, забезпечити її обладнанням та зробити ремонт. Сім мільйонів гривень разом із обладнанням потрібно для того, щоб далі в лікарні Косова функціонувало реанімаційне відділення”, – каже голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Олександр Комаріда каже, що зараз потрібно все, аби такі ситуації не повторювались.

“В останні місяці кисень є топ темою, але нажаль закінчуємо рік трагедією. Міністерство охорони здоров’я зі свого боку вживало і буде вживати всіх заходів. Наголошуємо на правильному поводженні з киснем. Це вибухонебезпечна речовина і потрібно бути дуже і дуже обережним, щоб надалі такі ситуації були неможливими в нашій країні, не гинули наші громадяни. Дякую службам екстреного реагування і нашим лікарям, за допомогою яких ми врятували не одне життя”

За словами Сергія Крука з громадянами варто проводити профілактичну роботу і навчати правил пожежної безпеки.

Читайте також:  Врятувавши трьох дітей, у Дністрі втопився 31-річний іванофранківець

“На підставі того що відбулося, хочу попередити і посилити профілактичну роботу в закладах такого типу. Персоналу та людям, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я потрібно наголосити, щоб вони дотримувались правил пожежної безпеки. На цьому треба наголошувати, людей треба вчити”, – сказав т.в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

“Сьогодні я спілкувався із родинами загиблих. Людям треба надати психологічну допомогу, ми обговорили це питання. Зараз в людей дуже важкий період, їм потрібна в першу чергу підтримка на емоційному рівні. І така допомога буде надана”, – додав перший заступник міністра охорони здоров’я України ‎Олександр Комаріда.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.