facebook

Стоп «троянському коню» кремлівської пропаганди: санкції в дії

Напіврозпад Медведчука. Як тричі за рік закривали канали кума Путіна

У стані жорстокої гібридної війни Україна перебуває вже з 2014…

Однак, наявного інструментарію для боротьби з негативними впливами на вітчизняний медійний та інформаційний простір, що існує на сьогодні, не вистачає для ефективної протидії кремлівській пропаганді та, особливо, активній ретрансляції  її повідомлень окремими відверто проросійськими медіакомпаніями. Їхні власники, хоча й називають себе «українцями», в дійсності провадять антиукраїнську політику, яка безпосередньо вигідна Путіну та його оточенню.

В умовах, коли гібридизація інформаційного простору загрожує суверенітету держави, необхідно приймати рішучі рішення для його захисту.

З кінця жовтня Кремль робить все для того, аби засвідчити свою здатність у найближчій часовій перспективі нібито завдати поразки Збройним Силам України. Під формальним приводом навчань на кордонах України концентрується понад стотисячне ударне угруповання. При цьому, загроза нависає одразу з кількох напрямків: традиційно зі Сходу та ОРДЛО, із моря та Криму, а віднедавна також з боку Білорусі, яка стрімко втрачає залишки суверенітету на користь РФ.

Путін як завжди блефує… Але блеф із вторгненням схожий на шантаж для нав’язування свого порядку денного: впровадження механізму розподілу сфер впливу в Європі, як це сталося під завершення Другої світової війни.

Українці звикли жити в умовах перманентної військово-політичної конфронтації з Росією з 2014. Осіннє напруження змусило їх пригадати свої тривоги 2015-го, 2018-го і весняних місяців поточного року, однак не похитнуло рішучості чинити опір.

Для виходу на новий рівень ескалації Путіну не достатньо лише наявності відчутної військової переваги, тому якраз через телеканали своїх підконтрольних «посіпак»: Медведчука, Козака й Шуфрича, намагається запустити інформаційного «троянського коня», інспірувати приводи, посилити агресію…

Нагадаємо, 28 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти компаній-власників «Першого незалежного» та «UkrLive».

Читайте також:  Українців штрафуватимуть за перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час

У цей же день, глобальний супутниковий оператор – компанія SES призупинила



трансляцію каналів «Перший незалежний» та «UkrLive». Про це порталу «Детектор медіа» повідомили у пресслужбі SES в Україні.

«Вчора ввечері ми призупинили трансляцію наведених нижче телеканалів у зв’язку із запровадженням санкцій. Компанія SES діє в рамках закону та виконує законні вимоги. На час дії санкцій трансляцію каналів буде призупинено», – заявили у компанії.

Санкції строком на п’ять років запроваджені проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», створеного співробітниками закритих каналів Медведчука, ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір», які пов’язані з нардепами  Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

Санкції, зокрема, передбачають заборону використання частот для мовлення цими каналами, блокування активів і заборону діяльності на території України. Також їх активи блокуються та запроваджується заборона на діяльність в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook