facebook

“Нас це чекає вже за кілька тижнів”: штам “Омікрон” може спричинити найпотужнішу хвилю пандемії, але є “але”

Поки країни Європи закриваються на локдаун, влада скасовує навіть різдвяні рейси, лікарі досі вважають штам “Омікрон” найбільш дивним і загадковим.



Начебто легкий перебіг хвороби у більшості випадків і низький відсоток госпіталізації дає надію, що світ не вирушить вкотре на затяжний локдаун, але ризик того, що наступна хвиля буде найпотужнішою по кількості випадків, – надзвичайно великий.

Львівський лікар Тарас Жиравецький висловив свої припущення стосовно того, як далі буде розвиватися ситуація.

“Хвиля пандемії з Дельта варіантом йде на спад у всьому світі, а от хвиля з Омікроном набирає оберти. Що нового по Омікрону?

Стрімке поширення і відносно легкий перебіг ковіду, але вже з‘являються заяви про повторні зараження Омікроном після перенесеного ковіду. Цифра відверто дуже висока – 10%. Така цифра дуже влаштувала б виробників вакцин, бо тоді вакцинація точно стане щопіврічною, але ковід по важкості починає нагадувати грип. Величезна кількість нових випадків з Омікрном поки не збільшили значно число госпіталізацій, а якщо Дельта штамм витісниться Омікроном, то ковідні лікарні практично стануть порожніми. Щоб дати точніші прогнози нам потрібно ще кілька місяців, щоб зрозуміти поведінку Омікрону, але судячи з ситуації в Британії, Франції, США нас чекає за кілька тижнів ще одна хвиля пандемії з Омікроном. Дуже сподіваюсь, що це буде остання хвиля і завершення цього складного для нас випробування”, – підкреслив Тарас.

Читайте також:  Комаровський пояснив, у чому різниця між "Омікроном" та штамом "Дельта"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.