facebook

Штраф 65 тисяч гривень: для українських роботодавців запроваджують серйозне покарання

З 8 січня почнуть штрафувати роботодавців на 65 тисяч грн за статтею 24 Закона про рекламу, якщо вони в описі вакансії вказують бажану стать людини – “тільки чоловіків/жінок”.



Про це йдеться у відповідних змінах до Закону України.

Заборона на вказування віку кандидатів, пропонування роботи тільки певної статі (окрім специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі) діє ще з 1996 року цим Законом. Але відтепер, з 8 січня, почнуть за це штрафувати у десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу. Наразі мінімальна зарплата 6 500, тому роботодавець повинен буде сплатити 65 тисяч грн. Якщо мінімальна заробітна плата буде зростати, тоді й зростатимуть штрафи.

Під відповідне правило підпадає будь-яке оголошення про вакансію. За результатами перевірки, якщо є підстави для штрафу, роботодавець вносить кошти до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП, упродовж 15 днів з отримання розпорядчого документа Держпраці.

Читайте також:  Крім штрафів українських водіїв хочуть карати балами: за набраних на рік 12 балів будуть позбавляти водійських прав

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.