facebook

“Температура зашкалює зразу в перший день, а найстрашніше – нове супернавантаження”: лікарка про штам “Омікрон”

Медики закликають українців поводити себе обережно та дотримуватися рекомендацій лікарів, адже зараз стрімко поширюється штам “Омікрон”, який здатен викликати непередбачувані реакції організму. Лікарі кажуть, що цей варіант вірусу має особливості, які роблять його винятково заразним. І це лише початок.



Про вірус лікарка Ольга Голубовська розповіла у дописі на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

“Кілька основних моментів щодо характеристик потоку COVID-19, спричиненого варіантом Омікрон.

1. У дебюті температура тіла пацієнтів частіше підвищується, може досягати 39 градусів або вище, але, як правило, це не призводить до сильної дихальної недостатності.

2. 2. Щеплені теж хворіють. ч. маючи високі титри антитіл (максимальна кількість, яку я спостерігав – 75 000 а.с./мл). Були явно повторні випадки захворювання. Немає різниці в потоці. Вимірювати титри антитіл також не має сенсу.

3. 3. Такі характеристики захворювання пов’язані з тим, що стимулятор має більше 30 мутацій в S-білку, 15 з яких знаходяться в рецепторно-зв’язуючому домені. Стимулятор позбавлений можливості ефективно спілкуватися з рецепторами, уникає дії нейтралізуючих антитіл до інших варіантів вірусу, тяжіння потоку, але компенсує все це полегшеною передачею, що призводить до швидкого росту захворювання. vaemost.

4. Температура тіла в дебюті пов’язана з високим вірусним навантаженням, навіть вище, ніж у варіанті Дельта, але не завжди корелюється з важкістю потоку.

Що це все означає?

Очікуємо збільшення захворюваності, яка на цілковиту обіцяє бути не такою трагічною. Але розраховувати на повний добробут зарано – групи ризику все одно будуть вразливі до важкого потоку…”,- ідеться у повідомленні.

Читайте також:  В Італії знову фіксують зростання кількості випадків COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.