facebook

Комаровський пояснив, у чому різниця між “Омікроном” та штамом “Дельта”

У світі стрімко поширюється штам коронавірусу “Омікрон”. Поступово він витісняє “Дельта”-штам. Вчені продовжують вивчати особливості цього варіанта вірусу. Вже відомо “Омікрон” за тяжкістю захворювання, кількістю госпіталізацій та смертей поступається “Дельті”.



У чому різниця між штамами, розповів лікар Євген Комаровський у програмі “Народ проти” на телеканалі “Україна 24”.

Попри обнадійливу інформацію про більш легкий перебіг хвороби, слід враховувати, що заразність “Омікрону” в 3-4 рази вище, ніж у “Дельти”. Схожий рівень заразності у кору.

“Уціліти від “Омікрона” практично нереально – ніякі маски, обмеження нас не рятують. “Омікрон” прийде в кожну носоглотку”, – каже Комаровський.

У Вашингтонському університеті вже передбачають, що в найближчі 3 місяці “Омікрон” підхоплять стільки ж людей, скільки перехворіло на COVID-19 за попередні два роки. Захворіти можуть до 3 мільярдів людей.

Хоча протягом “Омікрон” легше, враховуючи кількість пацієнтів, усі лікарні будуть забиті.

Комаровський зазначає, що у Південній Африці, де вперше виявили “Омікрон”, фіксують різке падіння захворюваності. Лікар пов’язує це з тим, що практично всі мешканці мають антитіла.

Комаровський запевняє, що в Україні є схожа ситуація. Оскільки локдауни мали умовний характер, всі українці встигли “зустрітися з коронавірусом”.

Незважаючи на це, Комаровський попереджає, що коронавірус смертельно небезпечний для людей похилого віку. Лікар наполягає на тому, що бустерна вакцинація має бути вільною.

Читайте також:  Померла багатодітна матір, яка проходила лікування від раку у Португалії. У Івано-Франківську збирають кошти, аби перевезти тіло додому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.