facebook

“Тисячу від Зеленського” міняють на реальні гроші за півціни: як це працює

Українці, котрі отримали 1 тисячу гривень за вакцинацію, намагаються на ній заробити. Багато хто готовий продати її за кілька сотень.

1000 гривень за вакцинацію пропонують обміняти на готівку - фото 1


Про це повідомляє “Обозреватель”.

На платформі OLX з’явилися кілька пропозицій, щоб обміняти електронну тисячу на реальні гроші.

Читай також: Тисяча за вакцинацію: “ПриватБанк” пояснив, як отримати гроші

Так, Ілля із Чернівців готовий продати тисячу за вакцинацію за 600 реальних гривень. Хлопець пропонує тим, хто хоче за 1000 купити абонемент до зали зробити це на 40% дешевше – за 600 гривень.

Олександр із Києва продає тисячу лише за 450 гривень. Але як саме проходитиме продаж, чоловік не уточнює. З питань можна зателефонувати йому на Вайбер.

Павло із Херсона суму не називає, але готовий купити виключно квитки – у кіно, на поїзд, автобус чи концерт. Павло пропонує півціни за ці квитки.

На розважальній платформі TikTok з’явилося відео про те, що за тисячу Зеленського хлопець купив дві банки пива в кінотеатрі. Нагадаємо, що згідно з правилами, покупка їжі та напоїв недоступна за картою “еПідтримки”. У коментарях багато хто засумнівався у достовірності відео, а співробітник одного з кінотеатрів написав, що таке точно неможливо, оскільки МСС невідповідний.

У Харкові пропонують обміняти електронну тисячу на 200 реальних гривень Новиною поділилися у Telegram-каналі “Харків 1654”. Населений пункт немає значення – обмін проводиться по всій країн

Що кажуть у поліції
Кіберполіцейські мають намір відслідковувати подібні оголошення та інші підозрілі пропозиції, пов’язані з тисячею за вакцинацію. Таким чином українців хочуть убезпечити від шахраїв та аферистів. До речі, деякі оголошення вже недоступні.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. Також він нагадав, що перевести в готівку тисячу неможливо, а отримати її можна тільки в додатку “Дія”.

Читайте також:  Українцям знову потрібно вклеювати фотографію в паспорт-книжечку або поміняти його на id-картку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.