facebook

“Це буде справжнє жахіття”: експерт прогнозує, що Дельта з Омікроном спільно породять новий смертоносний штам

Генеральний директор американської фармацевтичної компанії Moderna Пол Бертон допускає можливість одночасного зараження людини штамами коронавірусу “Омікрон” і “Дельта”. Це може призвести до появи ще більш небезпечної мутації COVID-19.



За словами Бертона, це може статися вже в найближчі тижні. Про це він заявив, виступаючи в Комітеті з питань науки й технологій Палати громад Великобританії, пише Daily Mail.

“У найближчі місяці ці два штами будуть співіснувати. “Омікрон” почне інфікувати людей на тлі дуже складної ситуації з “Дельтою”, — переконаний директор Moderna.

Бертон пояснює, що в зоні ризику перебувають пацієнти з низьким імунітетом. Фахівець уточнив, що в такому організмі два штами можуть “обмінюватися генами” і ця ситуація викликає побоювання. Бертон також попереджає, що велика кількість випадків Delta й Omicron, що циркулюють в Британії, роблять можливість мутації вірусу в організмі в більш небезпечний штам цілком імовірною.

Читайте також:  Жінка, яка заразила коронавірусом села на Буковині, звинуватила у всьому чоловіка: "Розплата Божа попереду!"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.