facebook

“Вслід за штамом “Омікрон” суне неймовірна небезпека, голод і бідність вразять людей”: медики про загрозу вірусу

Медики з тривогою спостерігають за стрімким поширенням штаму “Омікрон”.



Лікарі готові продовжувати напружену боротьбу проти жахливого вірусу. Наразі в Україні все ще домінує штам “Дельта”, котрий спричиняє вкрай підступні симптоми та ускладнення у інфікованих. Разом із тим провідні фахівці світу повідомляють про нові загрози, що прийдуть вслід за штамом “Омікрон”.

Як інформує “Ukrinform”, у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що після закінчення пандемії COVID-19 світ зіштовхнеться зі ще серйознішими проблемами.

“Коли пандемія закінчиться, на нас чекають ще більші виклики, ніж до її початку: бідність, голод, нерівність, неінфекційні хвороби, зміна клімату та інше”, – зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреісус.

Очільник ВООЗ також заявив про необхідність “сприяти економічному зростанню, заснованому на здоров’ї та добробуті людей та планети”.

“Ми повинні докорінно змінити спосіб, у який провідні представники політики, приватного сектору та міжнародних інституцій сприймають сферу охорони здоров’я та оцінюють її, а також сприяти розвитку, що ґрунтується на здоров’ї та добробуті людей та планети, для країн з будь-яким рівнем добробуту”, – сказав Гебреісус.

У світі станом на ранок 14 грудня виявлено 271 103 247 випадків зараження коронавірусом. При цьому 243 755 157 осіб одужали; 5 328 593 – померли.

Читайте також:  Лікарі виявили у тілі малюка лампочку: “об’єкт знаходився у легенях дитини і…”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.