facebook

Pfizer захищає від “Омікрону” на 70% – дослідження

Вчені визначили рівень захисту двох доз вакцини від компаній Pfizer-BioNTech у випадку зі штамом “Омікрон”. За даними вчених, вакцинація даним препаратом забезпечує захист від госпіталізації до 70%.

Штам Омікрон – вчені з'ясували, наскільки ефективна вакцина Pfizer - фото 1


Про це повідомляє Reuters.

Дослідження провела приватна страхова компанія ПАР Discovery Health. Також брала участь Південноафриканська медична дослідницька рада (SAMRC). Враховували дані понад 211 000 позитивних результатів тестів на COVID-19, зроблених із 15 листопада до 7 грудня. У 78000 тестах зафіксували “Омікрон”.

Згідно з отриманими даними, дві дози вакцини Pfizer-BioNTech дають захист до 70% від тяжкого перебігу хвороби та госпіталізації. Крім того, люди, які пройшли повний курс вакцинації, на 33% підвищують шанси взагалі не заразитися “Омікроном”.

У дослідженні брали участь люди віком від 18 до 79 років. Виявилося, що із віком вакцинація менш ефективна. Ризик потрапити до лікарні вище у пацієнтів із хронічними хворобами.

Зазначимо, що у випадку зі штамом “Дельта” вчені повідомляли про захист від зараження на 80% та від госпіталізації – на 90%.

Вчені вважають, що отримані дані дають привід оптимізму. Вакцина досить добре захищає від тяжкого перебігу хвороби.

Читайте також:  Омікрон мутує: виявили зміни в білку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.