facebook

“Холестерин зашкалює, медики нажахані, наступає страшний штам “Омікрон””: лікар про підступність хвороби

Жахливий штам “Омікрон” поширюється світом, викликаючи у медиків глибоке занепокоєння. Тим часом в Україні все ще тотально домінує підступний штам “Дельта”. Він здатен викликати щоразу таємничіші та фатальніші симптоми, а також викликати дивну плутанину в результатах аналізів.



Про особливості недуги, на які слід звернути пильну увагу, аби не зробити важких помилок, розповів лікар Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі.

“Дуже коротко про визначення холестерину під час чи після ковіду. Справа в тому, що ті пацієнти, які приймають стероїдні гормони під час ковіду (дексаметазон, медрол, солумедрол) при здачі тест на холестерин отримують дуже високі показники холестину.

Це викликає паніку і колеги лікарі відразу рекомендують приймати великі дози препаратів для зниження холестерину. Потрібно пам‘ятати, що саме прийом гормонів тимчасово спричиняє підйом холестерину, тому якщо немає симтомів та показів до призначення статинів їх не варта одразу призначати, бо вони також особливо у великих дозах мають свої побічні дії.

Перездайте ліпідограму через 2 тижні після завершення прийому гормонів, а тоді варто прийняти зважене рішення. І основне не потрібно панікувати від високих показників холестерину, якщо ви приймаєте гормони, лікарі лікують пацієнта, а не показники аналізів”,- ідеться у повідомленні.

Читайте також:  Уряд загнав медиків у пастку: рятуй та відповідай – або дивися, як помирають люди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.