facebook

Грузія повторно вимагатиме оголосити Саакашвілі в міжнародний розшук

Саакашвілі на батьківщині перебуває у внутрішньодержавному розшуку з низки кримінальних справ.

1661168



Головна прокуратура Грузії ще раз звернеться до Інтерполу з вимогою оголосити екс-президента країни Михайла Саакашвілі в міжнародний розшук, а також відновити міжнародний розшук колишнього міністра оборони Давида Кезерашвілі.

“Згідно з інформацією, отриманою від національного центрального бюро Інтерполу МВС Грузії, генеральний секретаріат Інтерполу не прийняв позитивне рішення щодо оголошення в міжнародний розшук Михайла Саакашвілі. Також було скасовано міжнародний розшук по червоному циркуляру щодо Давида Кезерашвілі”, – йдеться в заяві відомства, поширеній увечері в п’ятницю.

Саакашвілі на батьківщині перебуває у внутрішньодержавному розшуку з низки кримінальних справ, що стосуються, зокрема, зловживання повноваженнями. Між тим, незважаючи на неодноразові звернення грузинської прокуратури в Інтерпол, він не був оголошений у міжнародний розшук.

Тбіліський міський суд 2 серпня 2014 року заочно обрав для Саакашвілі попередній висновок як запобіжний захід на час слідства. А 9 липня 2015 року в суді розпочався розгляд ще однієї кримінальної справи проти екс-президента Грузії за звинуваченнями у перевищенні службових повноважень та організації побиття бізнесмена, а нині депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Після приходу до влади коаліції Грузинська мрія кілька кримінальних справ порушено в Грузії і проти Кезерашвілі. У січні 2013 року прокуратура Грузії висунула йому заочне звинувачення в отриманні хабарів і у сприянні контрабанді етилового спирту в особливо великих розмірах.

У липні 2014 року йому також заочно було висунуто звинувачення в привласненні державних коштів, а також у справі про розгін в Тбілісі акції 2007 року, розгромі телекомпанії Імеді та заволодінні майном покійного мільярдера Бадрі Патаркацишвілі.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  “Під приводом упізнати труп”: Священика, який зустрічався з Саакашвілі затримали

Шукайте деталі в групі Facebook