facebook

В Україні може зникнути безлімітний мобільний інтернет: експерти кажуть, що така послуга – вже “ілюзія”

В Україні безлімітний інтернет уже перетворився на маркетинговий прийом та “ілюзію”, кажуть експерти. Мобільні оператори після використання певної кількості гігабайтів обмежують швидкість.



А незабаром послугу “безлімітного інтернету” можуть зовсім скасувати або залишити для невеликого відсотка клієнтів.

Про це йдеться в матеріалі UBR. Раніше оператори могли заробляти на величезній кількості додаткових послуг, прогнозах погоди в SMS, зараз такі доходи значно скорочуються. Тому операторам доводиться шукати додатковий прибуток на базових послугах, зокрема підвищуючи свої тарифи.

Керівний партнер консалтингової компанії E&C Group Анатолій Фроленков каже, що вже зараз повноцінного безлімітного доступу до інтернету немає, тому що оператори штучно занижують швидкість. Самі представники мобільних операторів кажуть, що в такий спосіб забезпечують “справедливий” підхід і доступ до високошвидкісного інтернету для всіх своїх клієнтів.

Телеком-експерт Роман Хіміч також упевнений, що безлімітний мобільний інтернет уже перетворився на маркетинговий прийом. А по-справжньому безлімітного доступу до передання даних на ринку немає.

У пресслужбі одного з великих операторів виданню повідомили, що згодом на українському ринку кількість тих, хто користується “безлімітом”, скорочуватиметься. В підсумку цю послугу залишать для невеликого відсотка клієнтів.

“Ми прогнозуємо, що на українському ринку тарифами з безлімітним інтернетом буде поступово користуватися все менше людей, а безліміт стане рішенням лише для невеликого відсотка клієнтів”, – заявили у пресслужбі одного з найбільших операторів.

Читайте також:  "Серце розривається!" Фото матері загиблого українського воїна довело мережу до сліз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.