facebook

Українцям перерахують тарифи на опалення та газ: у Кабміні озвучили цифри

В Україні тариф на опалення у 2022 році збільшиться на 6%, вода подорожчає на 11%, а газ – на 13%. Допустимий коридор становить плюс-мінус 3%. При цьому не очікується подорожчання електроенергії.

Як зміняться тарифи на комуналку


Про це із посиланням на офіційний прогноз динаміки цін повідомило на офіційному сайті Міненерго. Так, у відомстві відповіли на раніше опублікований консенсус-прогноз. Вони нагадали, що консенсус-прогноз не є офіційним та його складають експерти. За їхніми оцінками, у 2022 році тарифи на газ підвищать на 20%. При цьому електроенергія подорожчає на 17,5%, а гаряча вода та опалення – на 16%.

“Це усереднені значення припущень низки експертних і фінансових установ, які можуть не здійснитись. Зокрема, прогнози фахівців зі зростання цін у 2022 році не враховують цільові програми та конкретні дії уряду”, – зазначається у повідомленні.

Консенсус-аналіз є усередненим баченням реакції внутрішніх цін на надзвичайно високі піки ціни на газ на зовнішніх ринках. Так, за даними Світового банку, середньомісячна ціна на природний газ на європейських ринках у жовтні 2021 року становила 878,7 дол. США. за тис. м³, а вже у листопаді 2021 року – 781,7 дол. США. за тис. м³.

“Варто зазначити, що ключовий пріоритет Уряду – стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги для населення. Буде вжито заходів, щоб залишити зростання тарифів у мінімальній динаміці”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Польські працівники бояться «замороження» зарплат на старому рівні через українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.