facebook

Ворог біля воріт: Українці єднаймося

За повідомленням Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує «висока ймовірність» дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії після того, як Москва зібрала біля свого кордону близько 100 тисяч військових.

Потенційні загрози несуть маразматичні «перли» самопроголошеного «Бацьки» Білорусії Лукашенка, який заявив



, що вони із президентом Росії Путіним «рідні брати» і бачать світ однаково. А вже 2 грудня, «путінський брат», ставши перед кремлівською бандою на коліна, анонсував спільні білорусько-російські військові навчання біля українських кордонів, перший етап яких відбудеться уже цієї зими.

Водночас, «те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, – це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні», – йдеться у матеріалі «RadioSvoboda».

Крім того, розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні може спонукати РФ до подальшої військової агресії. Таку думку висловив керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк під час круглого столу в Укрінформі. Він підкреслив: «Якщо ми матимемо глибоку політичну й суспільну кризу з «війною всіх проти всіх», може виникнути ситуація, в якій спокуса для росіян буде вищою, ніж голос ratio (розуму – ред.)».

І як не боляче, після небувалого з часів нашестя монголо-татарських завойовників єднання всієї України перед загрозою нашестя в 2014 найжорстокішої в світовій історії кремлівської орди, на сьогоднішній день спостерігається зростання байдужості українців до небезпеки, яку несе агресор зі Сходу, втрати відчуття патріотизму, нівелювання національної самосвідомості…

Але це й не дивно: на розхитування і дестабілізацію ситуації в Україні працюють близько семи тисяч співробітників російських спецслужб, які діють за всіма можливими напрямками, – про це йшлося в ефірі «Свободи слова».

Читайте також:  Масштабна ДТП в РФ: загинуло шестеро українців, подробиці

Зокрема, керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив: «Сьогодні з території Російської Федерації по Україні працюють близько семи тисяч співробітників спецслужб. Це відносно дестабілізуючого і розхитуючого». За його словами, з початку 2021 року департамент заблокував 15 мереж антиукраїнських агітаторів в Інтернеті та ліквідував близько 20 ботоферм російських спецслужб, які сумарно налічували понад 150 тисяч акаунтів. Також була серйозно пошарпана відома хакерська група, підпорядкована ФСБ РФ. «Це нібито 150 000 осіб, які щось коментують, репостять, пишуть і дають оцінку подіям. Нами була проведена безпрецедентна спецоперація проти хакерської групи «Армагеддон», штатно перебувала в ФСБ Росії та діяла з території Криму» – розповів він.

Слід зазначити, що відлуння гібридної війни дісталося й Прикарпаття: в п.р. ліквідовано потужну проросійську ботоферму, яка виконувала завдання замовників з РФ. Організував її житель Івано-Франківської області, спеціаліст з інформаційних та телекомунікаційних технологій. Тільки від початку року він використав для реєстрації фейкових аккаунтів майже 12 тисяч SIM-карток українських та російських мобільних операторів. Ботоферма працювала, здебільшого, у соцмережах, месенджерах та електронних гаманцях. Замовниками послуг були, в основному, клієнти з РФ. І використовували її «потужності», коли потрібні були масштабні спотворення реального стану речей. У основному, це «накрутка» кількості переглядів, вподобань, коментарів у соціальних мережах та відеохостингах. «Розрахунки» велися в рублях.

Шукайте деталі в групі Facebook