facebook

“Штамп “Омікрон” вражає швидкістю зараження, нажахані медики готові до локдауну”: лікар про страшну загрозу вірусу

Штам “Дельта” цілковито заполонив Україну. Медики протистоять вірусу, котрий викликає страшні наслідки. Тим часом Європою шириться ще страшніша мутація, штам “Омікрон”, котрий здатен вкинути все людство у новий виток жахливих потрясінь і обмежень.



Лікар Тарас Жиравецький розповів про поширення нового штаму “Омікрон” у своєму Telegram-каналі.

“Поширення нових штамів таки вражає швидкістю, а новий штам Омікрон може побити усі рекорди. Він вже зафіксований у Бельгії, через нього скасовується багато авіарейсів та зачиняються цілі країни. Поки не розумію чому має зачинятись Ізраїль, який практично весь вакцинований і вже проходить вакцинація дітей з 5 років та багатьом вже введено третю дозу вакцини.

Не розумію до кінця стратегії, але поки ще багато питань для нас медиків поки залишаються без відповіді. Стосовно того, що мутації проходять у невакцинованих більше за вакцинованих – це поки здогадка і є дуже багато країн, яким ще дуже далеко до 100% вакцинації населення, ну і залишаться діти менше 5 років у яких вірус по теорії буде продовжувати мутувати…

Вакцинація у світі стане обов‘язковою і судячи з заяв у країнах ЄС тепер буде проводитись кожні 9 місяців бустерною дозою. Чому вчені дуже повільно досліджують природній імунітет після хвороби поки також не зрозуміло, мабуть, брак фінансування”,- написав лікар.

“Новий штам Омікрон вже в Європі. Які побоювання вчених?

1. Новий штам може швидше в рази поширюватись за Дельта штам, тому деякі країни запроваджують обов‘язкове ПЛР тестування при в‘їзді, карантин, а деякі країни навіть зачиняються від іноземців.

2. Омікрон буде легко поширюватись серед вакцинованих навіть двома дозами, тому в терміновому порядку усім потрібно пройти третю дозу вакцинації.

Читайте також:  Лише тиск Заходу може врятувати Сенцова, – російський опозиціонер

3. Фармкомпанії розуміють, що можливо потрібні будуть інші модифікації вакцини і заявили, що за 90 днів готові випустити вже нові перевірені вакцини.

Поки все зрозуміло. Стосовно поширення вірусу жодна вакцина, як ми бачимо не впливає на його поширення, а тільки на важкість перебігу ковіду, а тестування при в‘їзді в країну є логічними, хоча також дивним є те, що в Британії були зняті всі обмеження бо населення було вакциноване і нових випадків було практично 40000 щодня, при цьому лікарні були не перевантажені.

Новий штам може призвести до жорстких обмежень та можливих локдаунів. Поки що інформації мало, побачимо що далі”,- зазначив лікар.

“Нові заяви про новий штам Омікрон вказують на те що у багатьох пацієнтів не пропадає нюх, а також хворіють важко молоді люди 20-30 років. Хоча міністр охорони здоров‘я ПАР заявляє, що поки ситуація у них під контролем і не розуміє чому інші країни підняли таку паніку. Маніпуляції з поширенням вірусу серед вакцинованих поки виглядають просто нагнітанням паніки, бо вірус однаково поширюється серед тих хто вакцинувався і тих хто ще не встиг. Чи захищають вакцини від тяжкого перебігу від нового штаму на 90% ми дізнаємось за кілька тижнів, але поки звучать заяви, що без третьої бустерної дози захист не буде достатнім.

За кілька тижнів побачимо справжню поведінку Омікрону, а тоді зробимо висновки. Нам поки ще до бустерної дози далеко, бо є багато тих хто ще не вакцинувався. Думаю поки нам переживати за Омікрон зарано, бо Дельта ще досі нам створює значні проблеми”,- додав лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.