facebook

“Грішать і ще більше поширюють інфекцію”: медик про подальшу мутацію штаму “Дельта” і жахливі загрози

Небезпечний штам “Дельта” невдовзі буде значно меншим злом, ніж його мутована версія. Власне продовження мутацій призведе до значно гіршої хвороби, яка матиме ще більшу летальність та важкі наслідки, прогнозує епідеміологиня Світлана Доан.

В інтерв’ю  



УНН
вона описала, які виклики чекатимуть людство незабаром.

“За аналогією з вірусом грипу ми можемо розраховувати на те, що все-таки активність епідемічного процесу знизиться. Проте збудник може змінитися настільки, що наш імунітет, стійкий до попереднього варіанта, буде неефективним щодо наступних його генерацій”, – пояснила фахівчиня.

Світлана Доан заявила, що національна система охорони здоров’я має передбачити такий варіант і готуватися до можливого розвитку подій уже сьогодні. Також, на її думку, не варто заспокоюватися з того, що кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні пішла на спад.

“Необхідно постійно займатися раннім виявленням інфекції і не забувати, що COVID-19, як і інші інфекції, потрібно лікувати за перших симптомів”, – попередила лікарка.

Вона наголосила, що важливу роль при лікуванні коронавірусної хвороби відіграють її своєчасна діагностика та дотримання протиепідемічних заходів – ізоляція джерела інфекції.

Доан зазначила, що тут українці “часто грішать” і мимоволі сприяють поширенню інфекції.

“У нас людина відчуває, що вона інфікована, але все одно йде на роботу, спілкується з людьми. Захворіла – сиди вдома і відразу починай лікування”, – підкреслила епідеміологиня.

Відомо, що вчені Інституту молекулярної біології та генетики (ІМБГ) раніше заявляли, що вже виявили 11 різновидів штаму Дельта коронавірусної інфекції на території України.

Читайте також:  “Бив мoлoткoм по нoгах, рyках і cпині”: учасник шоу “Зважені та щасливі” розповів про своє минуле

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.