facebook

У Сан-Франциско тестують фарбу, що відбиває сечу

Обережно: якщо захочете помочитися на стіну у Сан-Франциско, вона може помочитися на вас.

1659588


Комунальні служби міста заявили, що тестують нову фарбу, що відбиває сечу, в районах, де люди зазвичай шукають місця, щоб справити нужду.

Будь-хто, кому тепер захочеться використати як туалет стіну, оброблену такою фарбою, відтепер побачить, як їхня сеча “відскакує назад” на них же самих, заявили у службі.

Ідея з’явилася у керівника комунального департаменту Сан-Франциско, коли він побачив, як подібну фарбу використовують у одному з клубних районів у німецькому Гамбурзі.

Громада району Санкт-Паулі у Гамбурзі вирішила використовувати таку фарбу, аби впоратися із проблемою, яку разом із собою привозять 20 млн туристів, що відвідують район щорічно.

У березні у коментарі BBC Newsbeat представники Санкт-Паулі заявили, що така фарба, схоже, має свій ефект, адже проблема нарешті отримує ту “увагу, на яку заслуговує”.

Фарба під назвою “Ультра-суха як ніколи” створює повітряний бар’єр на своїй поверхні, що “повністю відбиває майже будь-яку рідину”, каже виборник.

“Потерпіть!”

У рамках тестування фарби влада Сан-Франциско розмалювала нею стіни у місцях поруч із барами та в районах, де мешкає багато безхатченків.

Таблички на стінах англійською, китайською й іспанською кажуть: “Потерпіть! Справляйте нужду у відведених місцях”.

“Ідея в тому, що люди тепер подумають двічі, перш ніж помочитися у громадському місці”, – каже речниця комунального департаменту міста Рейчел Ґордон.

“Ми отримали дуже-дуже багато дзвінків від людей, які хотіли, щоб цією фарбою обробили їхні провулки чи будинки”, – каже пані Ґордон.

За її словами, вартість такого фарбування набагато менша від тої, яку місто витрачає на відчищання вулиць від сечі.

Читайте також:  Boeing збирається розробляти силові щити із "Зоряних воєн"

Пані Ґордон також зазначила, що у місті, крім того, планують встановити більше громадських туалетів.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook