facebook

У Польщі розбився автобус із українцями: серед загиблих опинилася молода мама. Фото

У Польщі мікроавтобус з українцями, які їхали на заробітки, потрапив у жахливу аварію – злетів із дороги та врізався в дерево. Серед двох загиблих опинилася 25-річна Наталія – мешканка Рівненської області та мама першокласника. Її односельці припускають, що водій машини міг заснути за кермом.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL

Водій міг заснути за кермом?


Трагедія сталася вранці 9 листопада у місті Ханьча на провінційній дорозі №764 Сташув – Кельце. Мікроавтобус на українських номерах злетів із дороги до кювету, де врізався в дерево. Удар був настільки сильним, що пасажирів затиснуло в салоні, їх довелося визволяти рятувальникам за допомогою спеціальних інструментів.

Серед постраждалих виявилася 25-річна Наталія Кирильчук із Рівненської області. Спочатку вона була жива, але лікарі не відразу надали їй допомогу. Жінка померла від больового шоку, розповіла подруга українки.

Другий загиблий – 24-річний Сергій із Рівного. Ще одного 35-річного пасажира доправили до лікарні, а 25-річний водій потрапив до реанімації та вже переніс кілька операцій.

Польські поліцейські ще з’ясовують обставини аварії. Але ж мешканці села Колодязне, де жила загибла Наталія, припускають, що водій міг заснути за кермом.

“Там на фото видно, що дорога нормальна, йде невеликий поворот, але сліди від мікроавтобуса ведуть просто в напрямку кювету. Сам раніше водив такі автобуси, знаю, що часто перевізники економлять на другому водії, бо він займає одне пасажирське крісло. А так можна взяти більше клієнтів. Як наслідок, водій втомлюється і може заснути. А як було насправді, вже нехай з’ясовують польські слідчі”, – OBOZREVATEL місцевий житель.

Без мами залишилася 7-річна дитина

Загибла Наталія виросла в багатодітній родині. У неї залишилося дві сестри (одна старша) та молодший брат. Як розповіла знайома родини, Кирильчук давно їздила на заробітки до Польщі.

Читайте також:  У мікрорайоні "Хотінь" міста Калуша автівка в’їхала в фуру

“Працювала там на різних роботах, цього разу збиралася бути нянею. Там же працює і її чоловік. Дізнавшись про трагедію, він повернувся в Україну”, – каже жінка.

У Наталії залишився 7-річний син, який лише цього року пішов у перший клас. Вона дуже пишалася своєю дитиною і в одній із соцмереж якось написала: “Я мама, і це головне”.

Тепер хлопчик житиме з батьком. Більшість рідних Наталі також їздить на заробітки за кордон.

Українці гинуть на польських дорогах
На жаль, це не перша смертельна аварія з українцями в Польщі. Так, 29 вересня неподалік Лодзя BMW, яким керував українець, на швидкості влетів у ліхтарний стовп. Автомобіль буквально розірвало на дві частини. 25-річний водій Василь та його 23-річна дружина Дарина з Житомира загинули на місці. Також у цій аварії загинув ще один українець, їхній знайомий, а дівчина опинилася в реанімації. У польській поліції вважають, що причиною ДТП стала висока швидкість та безрозсудне водіння.

А 7 жовтня у польському місті Катовіце злетів з дороги та врізався в дерево автомобіль Opel Astra. Від сильного удару машину зігнуло вдвічі, а дерево вирвало з коренем. Рятувальники дістали з понівеченого авто двох українців: 20-річного Ростислава Бойчука та 22-річного Віталія Падуха, обидва вони родом із Тернопільщини.

Не менш небезпечною є ситуація і на дорогах України. Статистика смертельних ДТП продовжує погіршуватись, а водії (втім, як і пішоходи) продовжують порушувати правила дорожнього руху.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.