facebook

Антибіотики не допоможуть: медик назвав два допустимих препарати при COVID-19

Застосування антибіотиків як самолікування коронавірусу може стати причиною ускладнень. За підвищеної температури допустимі лише два препарати, які продають без рецепта.

Антибіотики не допоможуть: медик назвав два допустимих препарати при COVID-19


Але навіть у такому разі хворому треба бути на зв’язку зі своїм сімейним лікарем. Про це в ексклюзивному бліцінтерв’ю OBOZREVATEL розповів доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв.

“Антибіотики у випадку з COVID-19 не працюють, тому що це вірусна інфекція. Вони діють тільки на бактерії. Це видимість лікування”, – наголосив медик.

Він додав, що таке самолікування може спричинити ускладнення, оскільки ці препарати мають побічні ефекти.

Водночас Крамарєв зауважив, що цілком допустиме застосування двох безрецептурних препаратів – ібупрофену та парацетамолу, – коли необхідно збити температуру, але тільки за умови, що немає насторожувальних симптомів дихальної недостатності, наприклад, задишки або тиснення у грудях.

Медик також наголосив, що у разі самостійного застосування навіть цих препаратів, коли перебіг коронавірусної хвороби легкий, необхідно бути на зв’язку із сімейним лікарем.

Крамарєв нагадав, що нині у світі немає специфічних ліків від коронавірусу. “Тому про яке самолікування взагалі може йтися?” – запитав він.

Читайте також:  Хвора на коронавірус жінка записала останнє відео, мурахи шкірою: "Люблю"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.