facebook

До списку потраплять не лише медики: Ляшко розповів, кого ще зобов’яжуть вакцинуватиcя від COVID-19

Чиновники Міністерства охорони здоров’я дедалі більше розширюють список осіб, для яких вакцинація проти коронавірусу в Україні стає обов’язковою. Раніше вже попереджалося, до нього потраплять медики, а нині відомо, що це зачепить також держслужбовців і комунальників у територіальних громадах.

До списку потраплять не лише медики: Ляшко розповів, кого ще зобов'яжуть вакцинуватиcя від COVID-19


Про оновлення на брифінгу 11 листопада розповів очільник МОЗ Віктор Ляшко. Наказ про розширення переліку цього ж дня відомство направило на громадське обговорення й погодження з іншими міністерствами.

Згідно з ним, пропонується зобов’язати вакцинуватися працівників:

закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;

органів місцевого самоврядування;

підприємств, установ та організацій, які належать до комунальної власності відповідних територіальних громад.

За словами міністра, на сьогодні країна уже перетнула позначку в 20 мільйонів усіх щеплень, зроблених населенню для захисту від COVID-19.

“Для досягнення перших 10 мільйонів знадобилося майже сім місяців, для других 10-ти – трохи більш ніж два місяці. Як міністр охорони здоров’я від імені медичних працівників дякую всім, хто вже зробив свідомий вибір і прийшов на щеплення. І прошу всіх, хто ще цього не зробив, прийти якомога швидше”, – закликав він.

Наведені ним дані свідчать, що на сьогодні 34% жителів України старших за 18 років отримали хоча б одну дозу вакцини. У віковій групі 60+ таких менше – 32%. Найкращі показники щодо імунізації людей похилого віку фіксують у Києві (60%) та на Львівщині – майже 51%.

Як пояснив міністр, у цій віковій групі найохочіше вакцинуються люди 60-69 років – 41% отримали принаймні одну дозу. В столиці й Львівській області цей показник становить 80%, на Полтавщині та Херсонщині він перетнув позначку в 50%.

Читайте також:  У Києві обстріляли кабінет Шокіна - СБУ

Водночас Ляшко стверджує, що і цього недостатньо для подолання епідемії COVID-19.

“Кожен із нас може стати тим об’єднувальним ланцюжком, який допоможе перемогти пандемію, адже в кожному з нас сила! Держава забезпечила усім необхідним – вакцини є на вибір, пункти щеплення поряд. Від нас залежить результат, “лінію” захисту тримають наші медики, наше завдання – стати їхніми волонтерами і переконати хоча б своє оточення вакцинуватися”, – пояснив він, анонсуючи розширення списку осіб для обов’язкової імунізації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.