facebook

Прикарпатцям на замітку: Які симптоми COVID-19 вказують на важкий перебіг: відповідь лікаря

Іноді складний перебіг хвороби може маскуватись під легкий.



Зараз орієнтуватись на перебіг COVID-19 досить складно, адже коронавірус може діяти непередбачувано. Про це в коментарі ТСН.ua розповів радник мера Львова з медичних питань, лікар Тарас Жиравецький.

“Якщо пацієнт має високу температуру постійно, вона погано збивається впродовж 5-7 днів, то це майже гарантовано тяжкий перебіг. Є псевдолегкий перебіг, коли пацієнт справді не відчуває проблем із сатурацією, немає високої температури на 6-7 день, але це не гарантія того, що у пацієнта не почнеться тяжкий перебіг через день-два. Це справді така заплутана ситуація, яку сам пацієнт, швидше за все, не зрозуміє. Самопочуття – зараз дуже суб’єктивне поняття”, – зазначив лікар.

Якщо за призначенням лікаря, пацієнт лікуватиметься вдома, то хворому необіхдно стежити за своєю температурою, сатурацією (рівнем кисню в крові), чи не з’явилась задишка і загальним станом організму.

“Якщо людина не може встати і дійти до кухні чи туалету, це вже ознака того, що щось відбувається не так”, – підсумував Тарас Жиравецький.

Читайте також:  ”Артерія не пропускає кров”: Відомий співак зробив страшне зізнання, у нього рак

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.