facebook

Новий вид коронавірусу – собачий: зафіксовано випадки зараження людини

Американські дослідники виявили, що коронавірус може передаватися між людиною та твариною. Більш того, це відбувається швидше, ніж передбачалося раніше.



Про це повідомляє Clinical Infectious Diseases.

Команда дослідників з Університету Флориди на початку 2021 виявила перший випадок передачі COVID-19 від свині людині. Зараз вони виявили новий, більш ранній, випадок зараження собачим коронавірусом людини на Гаїті в 2017 році.

Відомо, що у 2017 році член медичної бригади зі США поїхав на Гаїті, а коли повернувся, то захворів. Лікар відчував втому і мав лихоманку. У цей період на острові був спалах вірусу Зіка, але це захворювання не підтвердилося. Вчені взяли аналіз сечі у зараженого та перевірили на наявність різних вірусів – тест на коронавірус виявився позитивним.

Коли дослідники перевірили тип коронавірусу за допомогою ПЛР-тесту, то виявилося, що він на 99,4% співпав із собачим коронавірусом людини, виявленим раніше в Малайзії.

Проте зразок 2017 року був трохи модифікований – у його складі знайшли інші коронавіруси собак, котів та свиней.

Що це означає
Щоб завершити пандемію коронавірусу, вчені вважають, що потрібно краще вивчити коронавіруси тварин та людей. І нові невідомі типи вірусів допоможуть дослідникам покращити діагностичні тести, які можна використовувати у повсякденному моніторингу.

Коли стане зрозумілим, як саме ці віруси взаємодіють між собою і чому переміщаються від тварин до людини, вчені зможуть визначити комбінації генів, які є небезпечними для людей.

Ці знання допоможуть винаходити більш дієву вакцину та розробити альтернативні методи лікування.

Читайте також:  Втрата нюху при COVID-19: вчені вказали на наслідки для мозку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.