facebook

Пандемія коронавірусу не закінчиться: у ВООЗ зробили заяву

Всесвітня організація здоров’я (ВООЗ) заявила, що пандемія коронавірусу нікуди не зникне. Вона, швидше за все, постійно існуватиме, як сказ або ботулізм.

Коронавірус у світі не зникне - прогноз ВООЗ - фото 1


Про це розповів директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге в інтерв’ю La Vanguardia.

ВООЗ оголосить про закінчення пандемії COVID-19 у тому випадку, якщо система охорони здоров’я не буде надто завантажена. Але хворіти на коронавірус люди вже не перестануть. З великою ймовірністю, пандемія коронавірусу перетвориться на ендемію, а сам вірус нікуди не зникне.

Ендемія – це процес, коли на території постійно існує якесь захворювання, найчастіше інфекційне.

Людство має просто навчитися жити та справлятися з вірусом. Тоді, коли смертність та госпіталізації перестануть бути критичними та медики зможуть у звичайному режимі надавати інші послуги, то пандемія стане ендемією.

Клюге наголосив, що жодної драми тут немає і порівняв коронавірус зі звичайним грипом, від якого люди також вакцинуються.

До речі, в Європі зараз критична ситуація із захворюваністю саме через погану ситуацію з вакцинацією. Але щоб стежити за цим, буде створено “спеціальну робочу групу”.

Також Ганс Клюге заявив, що потрібно боротися з неправдивою інформацією щодо вакцинації та надавати підтримку не лише медичним потребам людей, а й соціальним.

Читайте також:  Сніжана Єгорова заявила про "дресирування" російськомовних в Україні і назвала Онєгіна «автором» (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.