facebook

В Україні утилізували пів мільйона доз вакцини AstraZeneca: названо причину

Міністерство охорони здоров’я утилізувало велику партію препарату для вакцинації від коронавірусу компанії AstraZeneca. Йдеться про 500 тисяч доз цієї вакцини.

В Україні утилізували пів мільйона доз вакцини AstraZeneca: названо причину


Це трапилося ще наприкінці жовтня, йдеться у відповіді відомства на запит видання LIGA.net. Причиною такого рішення стало закінчення терміну придатності препарату.

Як додали в МОЗ, препарат вилучили з центрів вакцинації та пунктів для щеплень проти COVID-19. Водночас у відомстві зазначили, що точна кількість доз, що прострочилися, нині не відома. Це стане зрозуміло після підрахунку у регіонах.

У міністерстві також розповіли, що в нашій державі є ще сотні тисяч доз зазначеного препарату для вакцинації від коронавірусу, термін придатності яких спливає. Ними вакцинуватимуть ще кілька тижнів, а ті, що залишаться, утилізують.

AstraZeneca – векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. На кінець вересня Україна отримала 4,9 млн доз препарату. Ним вакцинувалися уже понад 1,26 млн українців.

AstraZeneca доступна у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень. Для повної вакцинації необхідні 2 дози.

Читайте також:  У центрі Києва на 4 метри у висоту «вибухнув» асфальт : Спалахнули перехожі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.