facebook

Глобальне потепління знищить цілі держави: які країни в небезпеці

Глобальне потепління може привести до того, що деякі держави просто перестануть існувати, якщо людство не зупинить процес нещадного знищення природи.



Про це завила координатор глобальної мережі екологічних неурядових організацій Climate Action Network Пеленіза Алофа.

Зміни клімату, стверджує експерт, стануть причиною ще більш швидкого танення льодовиків і підвищення рівня моря.

У підсумку це може привести до знищення таких острівних держав, як Кірібаті, Тувалу і Маршаллові острови. Всі вони розташовані в Тихому океані, і просто можуть опинитися під водою. На території цих держав живе понад 150 тисяч осіб.

“Як людина, що живе на островах Кірібаті, втрати і збитки від зміни клімату зараз є постійною особливістю нашого життя… Мова йде не про разову подію або катастрофу. Йдеться про підвищення рівня моря, яке загрожує повністю поглинути наші будинки”, – заявила Пеленіза Алофа.

Для довідки:
Республіка Кірібаті – тихоокеанська держава, розташована в Мікронезії і Полінезії. У неї входять 33 маленьких атола (з яких 20 безлюдні). Населення – близько 100 тисяч осіб.

Тувалу – тихоокеанська держава в Полінезії. Вона розташоване на 5 атолах і 4 островах. Населення – близько 11 тисяч осіб.

Республіка Маршаллові острови – тихоокеанська держава в Мікронезії, асоційована з США. Розташована на 29 атолах і 5 островах архіпелагу. Населення – близько 57 тисяч осіб.

Читайте також:  Проpоцтво Отця Піо пpо 3 світову війну. “Третина людства зaгинe… Воно почнеться дyже…” ВІДЕ0

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.