facebook

Українська співачка трагічно загинула у Бельгії: будувала кар’єру за кордоном

У бельгійському місті Льєж за трагічних обставин загинула 28-річна оперна співачка з України Елла Петниченко.

Як повідомляють у виданні bx1.be, 2 листопада дівчина переходила дорогу та потрапила під трамвай. Загибель студентки підтвердили у Королівській консерваторії міста Льєж, де Елла навчалася.

28-річна Елла Петниченко була родом із міста Сіверськ Донецької області. Українка спочатку навчалася у Харкові, у Національному університеті мистецтв імені І.П. Котляревського. Туди Елла переїхала разом із сім’єю. А три роки тому вирішила підкорювати європейську сцену та успішно вступила до Королівської консерваторії у Бельгії. Про це пише OBOZREVATEL.

Викладач Елли із ХНУМ ім. Котляресвського Світлана Клебанова згадує дівчину як дуже талановиту та цілеспрямовану ученицю. За її словами, студентка давно мріяла співати на світовій сцені і після закінчення Харківського ВНЗ одразу вирішила їхати за кордон.

“Такі студенти, як Елла, зустрічаються дуже рідко. Вона була дуже освіченою дівчинкою, дуже талановитою та цілеспрямованою. Вона дуже добре знала англійську мову. Під час навчання паралельно підробляла викладачем англійської”, – розповіла викладач.

За словами педагогів, Елла мала дуже міцні стосунки з мамою. За рік до початку навчання в Харкові сім’я втратила батька, ця втрата сильно вдарила по дівчині. Але мама була поряд навіть після переїзду доньки до Бельгії. У консерваторії розповідають, що мама приїжджала на концерти Елли, готувала їй вбрання, робила зачіску та всіляко підтримувала доньку.

Українці пророкували успішну сольну кар’єру. Елла ніколи не зупинялася на місці та робила все для того, щоб розвивати свій талант. Знайомі українки розповідають, що вона була дуже талановитою та наполегливою, записувала відео із сольним виконанням і всіляко намагалася заслужити своє місце у світлі софітів.

Читайте також:  Від поранень, отриманих у Соледарі, пoмeр військовий з Франківщини Степан Тацяк



” Елла була дуже обдарованою студенткою. Вона не лише під час навчання брала участь у концертах. Вона одна з небагатьох моїх учнів, хто заспівав свій сольний концерт “, – згадує педагог.

Друзі та знайомі українки у соціальних мережах написали безліч співчуттів. Для багатьох загибель Елли стала справжнім потрясінням. За день до своєї смерті Петниченко мала виступати на паризькій сцені.

“Моя прекрасна мила Елла, моє серце розбите, шоковане, спустошене… Ти маєш співати сьогодні на конкурсі Вінас у Парижі! Я знала, що ти особлива і не тільки за твій сліпучий талант: ти чутливий, красивий і хоробрий ангел”, – пишуть близькі.

Трагічна смерть зруйнувала мрії дівчини. Наразі всі обставини загибелі українки в Бельгії встановлює місцева поліція. Причини нещасного випадку поки що не відомі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.