facebook

У Калуській громаді лише дві гімназії працюватимуть без змін у “червоній” зоні

З 30 жовтня на території Івано-Франківської області встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Відтак суворішими будуть вимоги до роботи закладів освіти.



Як повідомила на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 28 жовтня начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, є чіткий алгоритм роботи закладів освіти в червоній зоні. Зокрема на цей період дозволяється робота закладів дошкільної освіти — вони будуть приймати дітей з дотриманням протиепідемічних вимог. Також дозволено навчання в закладах освіти учнів молодших класів — у звичному режимі буде працювати початкова школа №11 у Калуші та початкові ланки у ліцеях і гімназіях Калуської громади, пишуть Версії з посиланням на “Вікна”.

Щодо учнів 5-11-х класів, то вони зможуть відвідувати заклади освіти і навчатися у звичному режимі лише при умові, що 100% працівників закладу освіти пройшли повний курс вакцинації, тобто щеплені двома дозами вакцини. Станом на 28 жовтня, як повідомили Ірина Люклян, показника 100% досягнуто у трьох закладах освіти: позашкільному закладі «Кімната Школяра», а також у Калуській гімназії №9 та Вістівській гімназії. Тож із понеділка, 1 листопада, для учнів 5-9-х класів цих двох гімназій продовжиться навчання у звичному форматі. Щодо інших гімназій і ліцеїв громади, то тут учні 5-11-х класів навчатимуться дистанційно, допоки вони не досягнуть показника 100% вакцинованих працівників або ж громада вийде з «червоної» зони.

Скоріш за все, дистанційне навчання триватиме недовго: з 8 листопада, нагадаємо, не вакцинованих працівників закладів освіти будуть відсторонювати від роботи, тож у школах залишаться лише вакциновані працівники. Як наголосила Ірина Люклян, на 28 жовтня в 17-ти закладах освіти показник охоплення вакцинацією проти коронавірусу перевищує 90%. Є такі заклади де він становить 96-98%.

Читайте також:  Франківчани пропонують у школах облаштувати шафки для учнів, так звані локери

До речі, тепер вакцинацію не вимагатимуть від працівників закладів освіти, які мають протипоказання — абсолютні чи відносні (тимчасові). Як повідомила заступниця міського голови Наталія Кінаш, є наказ МОЗ з переліком діагнозів і станів, на основі якого лікарі видаватимуть довідки встановленого зразка людям, які не можуть щепитися за станом здоров’я. Такі довідки братимуть до уваги.

Щодо шкільних предметних олімпіад, які стартують з 5 листопада, то їх в умовах червоної карантинної зони проведуть з дотриманням протиепідемічних вимог та залученням лише вакцинованих працівників закладів освіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.