facebook

В Україні дозволили вакцинувати проти коронавірусу всіх дітей у віці від 12 років, але є умови

МОЗ наказом від 13 жовтня дозволило щеплення проти коронавірусу для дітей у віці від 12 років. Національна технічна група експертів з імунізації (НТГЕІ) надало роз’яснення щодо цього наказу.

Тепер дитину можна вакцинувати проти коронавірусу незалежно від приналежності до групи ризику або незалежно від того, чи поїде вона за кордон. Поки що підлітка у віці від 12 років можна щеплювати препаратом Comirnaty від компаній Pfizer та BioNTech.

Умови вакцинації дітей


Діти, яким за станом здоров’я не загрожує важка форма COVID-19, можуть зробити щеплення тільки за умови наявності вакцини.
Протипоказання до вакцинації таке ж, як і у дорослих – наявність алергії на один з компонентів препарату Comirnaty.
Препарат потрібно вводити двома дозами з інтервалом між щепленням від 21 до 28 днів.
Якщо дитину потрібно вакцинувати й від інших хвороб (до прикладу, проти грипу) – необхідно дотримуватись 14-денного інтервалу між введенням різних препаратів. Виняток – екстрена вакцинація.
Чи потрібна згода батьків
Так, щеплення дітей проводиться лише за згоди батьків і лише у їхній присутності. Для того, аби вакцинувати свою дитину, батьки повинні отримати направлення у свого педіатра або сімейного лікаря та взяти документ з собою у пункт щеплення.

Обираючи пункт щеплення важливо дізнатися, чи проводять там вакцинацію Pfizer-BioNTech.

Чи може дитина отримати COVID-сертифікат
Поки що це неможливо, оскільки чинні сертифікати вакцинації потребують верифікації й Дія підпису, які не можуть отримати громадяни у віці до 18 років.

Але у Мінцифри заявили, що нині працюють над цим питанням.

Читайте також:  Кривава драма: з’явилися деталі вбивcтва молодої українки у Італії (ДОПОВНЕНО. ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.