facebook

Обов’язковим щеплення від коронавірусу стане для низки громадян: хто у списку

Міністерство охорони здоров’я через щоденне зростання кількості хворих на коронавірус наполягає на посиленні вакцинальної кампанії в Україні.



Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко поставив завдання медикам забезпечити 1,5 млн щеплень проти коронавірусу на тиждень.

МОЗ видало наказ про обов’язкову вакцинацію від COVID-19 лікарів, вчителів і держслужбовців – невакцинованих представників цих професій обіцяють не допускати до роботи.

Однак у відомстві попередили – список професій буде доповнюватись.

Від початку жовтня до списку вже додали представників:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.
МОЗ обіцяють, що до цього переліку увійдуть працівники усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальні працівники та працівники поштових послуг.

У звязку із посиленням карантинних обмежень у транспорті, вакцинуватися змусять і водіїв та провідників, а також пілотів та стюардес.

Нагадаємо, в Україні є декілька статей законодавства, що передбачають обов’язкову вакцинацію у випадку погіршення епідемічної ситуації.

Ще у лютому цього року Віктор Ляшко заявляв, що в Україні медичних працівників не будуть примусово вакцинувати проти коронавірусу. Проте у вересні МОЗ змінило свою думку і затвердило перелік людей, які повинні обов’язково щепитися.

Читайте також:  В Україні почало діяти нове епідемічне зонування: список міст і обмежень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.