facebook

Щоб перешкодити слідству, з тіла покійного атовця вкрали внутрішні органи: Нажахані навіть у МОЗ (ВІДЕО)

Навіть фахівці МОЗ були шоковані тим, що виявили після ексгумації тіла покійного тернополянина Олега Бенца. Виявилося, хтось вкрав внутрішні органи. Причому зникли саме ті органи, які треба було повторно дослідити, щоб з’ясувати, чи мала місце лікарська помилка.

Власне, їх зникнення лише підтверджує підозри, що тернопільський хірург помер внаслідок недбалості і помилок місцевих медиків.

ТСН.Тиждень дізнався, чому в Україні майже неможливо довести лікарську помилку. І чому, аби довести вбивство власного сина, мамі військовослужбовця і хірурга Олега Бенци з Тернопільщини довелося погодитись на ексгумацію тіла.

Ця моторошна історія почалась рік тому. Військовослужбовець і хірург Олег Бенца відчув болі в животі, у нього була гостра форма панкреатиту. За допомогою він звернувся до лікарні, якій довіряв найбільше і де знав усіх, бо працював там сам, перш ніж пішов воювати на фронт. Від моменту, коли він переступив поріг лікарняної палати, мине 2 доби. 38-річний Олег Бенца помре – і причину смерті встановлюватимуть цілий рік.

“Фактори, які могли вплинути на розвиток ускладнення – відсутність реальної діагностики і патологічного стану, неадекватна діагностика, відсутність додаткових методів діагностики УЗД, неправильне тлумачення лабораторних досліджень” – це згодом, після смерті чоловіка, констатує Дмитро Дзюба, експерт клініко-експертної комісії МОЗ.

Аби знайти винних у смерті сина, Анна Бенца погодилась на відчайдушний метод – ексгумацію тіла. ТСН.Тиждень дізнався результати незалежної експертизи. Вони обурили навіть експертів із МОЗ. Бо з тіла зникли внутрішні органи.

“Коли було проведено ексгумацію тіла, що до речі дуже рідкісний випадок, виявили, що відсутні в тілі саме ті органи, які і мали би бути досліджені патологоанатомом як одна з причин смерті особи”, – розповів ТСН.Тижню Олег Мицик, адвокат потерпілої.

Читайте також:  МВС і Генпрокуратура гальмували розслідування вбивств на Майдані?

Тобто хтось витягнув із тіла померлого всі нутрощі, що зменшує шанси матері довести недбальство лікарів. Однак до суду справа таки дійде. І цей медичний детектив може стати прецедентом для України. Чим завершиться ця історія? І чи вдасться ексгумувати лікарські помилки у цій справі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.