facebook

Ляшко сказав, чи введуть в Україні бустерну вакцинацію

Міністерство охорони здоров’я України може ввести за правило необхідність третьої або так званої бустерної вакцини для захисту від коронавірусу COVID-19. Однак остаточне рішення буде ухвалено вже після того, як переважна кількість дорослого населення отримає “антиковідне” щеплення.

Віктор Ляшко


Про це в інтерв’ю виданню “Радіо Свобода” розповів глава МОЗ Віктор Ляшко. Також чиновник не виключає можливість повторної кампанії вакцинації двох доз для тих, хто вже пройшов повну імунізацію (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Так, така перспектива цілком реальна. Але зараз ми не перебуваємо на тому рівні охоплення вже захищеного населення, щоб говорити про бустерну або повторну кампанію. Нам необхідно забезпечити доступ хоча б до першої дози всім дорослим українцям”, – зауважив Ляшко.

Міністр додав, що головною причиною недостатнього темпу вакцинації в Україні залишається віра в фейкові повідомлення і недовіра до препаратів, які визнані всіма сертифікатами Всесвітньої організації здоров’я. В той самий час найважчі випадки захворювання коронавірусом і пацієнти в реанімації в 98 випадках зі 100 – серед тих, хто не отримав жодної дози вакцинації.

Читайте також:  “Не хотів дути в “Драгер”, бо це його принижує”: у Івано-Франківську затримали за кермом п’яного замначальника митниці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.