facebook

“Штам “Дельта” “спалює” ці точки саме у молодих”: експерт про зміни в організмі, які знаходять у хворих

Штам “Дельта” накриває Україну масштабною хвилею. Медики застерігають населення щодо надзвичайної агресивності цього варіанту коронавірусу. Симптоми, викликані штамом “Дельта” сильно тривожать навіть найдосвідченіших лікарів.



Як інформує “Molbuk”, начальник бюро судово-медичної експертизи в Чернівецькій області Віктор Бачинський сповістив про те, що виявляють під час розтину тіла в людей, які померли від згубного вірусу.

За словами Віктора Бачинського, коронавірус досить “помолодшав”.

“Якщо раніше середній вік ковіду був 60+, переважно хворіли люди із супутніми захворюваннями, то зараз помирає й молодь. Так, минулого тижня наші судмедексперти робили розтин тіла 19-річної дівчини. Вона лікувалася вдома та задавнила хворобу, в результаті її легені згоріли.

Також цей агресивний штам “Дельта” вражає шлунково-кишковий тракт. Раніше страждали лише легені, а тепер і шлунок. Все починається з болю в горлі та шлунку, пізніше піднімається висока температура, і легені такого не витримують”, – каже Віктор Бачинський.

“Цей штам “Дельта” не щадить нікого. Так, нещодавно лише за один день із першої міської лікарні до нас привезли вісім трупів. Це дуже багато”, – додає судмедексперт.– “Якщо говорити про людей, які померли від коронавірусу, то за минулий рік ми провели лише 17 розтинів. Цього ж року вже є 57, а це дуже великий стрибок. У 2021 році в першій міській лікарні померли 132 ковід-хворих, а у 2021 станом на початок жовтня вже 272.

Статистика говорить сама за себе. Переважно помирали люди, які задавнювали хворобу, ігноруючи сигнали організму, неправильно лікувалися та відмовлялися йти до лікарні. За коронавірусу ж вчасна госпіталізація є дуже важливою”, – каже В. Бачинський.

Читайте також:  Комаровський пояснив, чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на Covid-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.