facebook

У Польщі пройшли затримання в справі про смерть українця: його били палицями і розпорошили газ

Окружна прокуратура в польському місті Щецин затримала вісьмох осіб у справі про смерть 25-річного українця Дмитра Нікифоренка. Хлопець помер 30 липня після жорстокого побиття поліцейськими у витверезнику Вроцлава.

У Польщі пройшли затримання в справі про смерть українця: його били палицями і розпорошили газ


На сьогодні із затриманими проводять слідчі дії. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на прокурорку Еву Обарек.

“Можу підтвердити, що за наказом Окружної прокуратури в Щецині у справі громадянина України затримано вісьмох осіб. Четверо з них на час трагічної події були поліцейськими”, – зазначила вона.

За її словами, підозрюваних затримали на 48 годин. Після допиту прокуратура ухвалюватиме подальші рішення щодо арешту фігурантів або їхнього відпущення додому.

В інтересах слідства Обарек не сказала, ким є інші чотири людини, затримані прокуратурою. Але за непідтвердженою інформацією видання Gazeta Wyborcza, це лікар вроцлавського витверезника, куди доправляли українця після затримання. А також ще троє працівників цієї установи. До того ж двоє із них уже нібито звільнені.

Зазначається, що всіх вісьмох затримали 7 жовтня у їхніх будинках, звідки доправили в прокуратуру. Попередньо, обвинувачення їм повинні були оголосити 8 жовтня.

Також відомо, що напередодні за рішенням коменданта поліції у Вроцлаві зі служби в органах правопорядку звільнили третього з чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні й побитті українця.

Цього тижня внутрішнє розслідування справи щодо смерті Дмитра Нікифоренка також передано з поліції Вроцлава правоохоронцям у Щецині.

Нагадаємо: про смерть українця у Польщі наприкінці липня стало відомо лише в середині серпня. Зазначалося, нібито молодий чоловік влаштував бешкет у витверезнику, тому копи “зв’язали його ременями”. Опісля він посинів і втратив дихання.

Польські правоохоронці стверджували, що громадянина України виявили п’яним у автобусі, а у витверезнику він нібито агресивно поводився і навіть “вкусив копа”.

Читайте також:  У школах Польщі не вистачає вчителів: шукають українських педагогів

Натомість місцеві ЗМІ розкрили подробиці трагедії, наголосивши, що 25-річного Дмитра поліцейські били кийками й розпорошили йому газ в обличчя. Це з’ясувалося завдяки записам із камер відеонагляду всередині приміщення витверезника.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.