facebook

В Україні масово фальсифікують продукти для дітей: на що звертати увагу при покупці

В Україні масово фальсифікують продукти для дітей. Продукцію, яка насправді не має відношення до дитячої, видають за таку. Напис на упаковках “рекомендовано для дітей від 3 років” нічого не означає, адже не зрозуміло, за якими саме критеріями той чи інший продукт рекомендовано маленьким дітям до вживання чи ні.



Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов розповів, що “рекомендовані від 3 років” продукти насправді не дитячі. Якщо на маркуванні написано “рекомендовано від 0”, то це насправді продукт для дітей, і у його складі немає добавок, які дітям заборонені.

Що стосується “дитячої ковбаси”, то експерт просить українців не орієнтуватися на назву продукта, адже у маркуванні виробників ковбаса далеко не дитяча. У дітей від такого продукту може бути алергія та інші проблеми. Тому давайте дітям натурально м’ясо і не ризикуйте з ніякими ковбасами.

Максим Несміянов рекомендує обходити стороною дитячу продукцію з Білорусі. Адже насправді, більшість товарів вже не везуть з Білорусі, а просто клеють етикетки. Виробництво таких продукті може будет десь у підвалах України. Тому краще знайти надійного вітчизняного виробника, і купувати продукти у нього.

Особливо уважно потрібно ставитися до вибору молочної продукції, адже її підробляють в Україні чи не найбільше. Те ж саме стосується вершкового масла. Дітям цей продукт краще не давати.

При покупці дитячої продукції варто орієнтуватися на вартість. Натуральне не може коштувати дешево. Орієнтуйтеся лише на власний досвід, адже контроль якості продукції в Україні фактично відсутній, тому доводиться самому вивчати склад продуктів та слухати свій організм.

Читайте також:  Подружжя видавало себе за логопедів, а насправді розбещували дітей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.