facebook

Шкільні канікули в Україні можуть перенести через подорожчання тарифів на опалення

Тарифи на опалення в Україні в новому опалювальному сезоні будуть вище, ніж в попередньому. З метою зменшення споживання тепла і економією коштів в деяких школах місцева влада планує перенести канікули.



КП “Черкаситеплокомуненерго” затвердило новий тариф на опалення, який на 35% вище від минулорічного. Для бізнесу та бюджетних установ тепло подорожчає на 205%. У Каневі тепло для комунальних і інших підприємств може подорожчати на 35%. Щоб розпочати опалювальний сезон в школах пізніше, канікули хочуть змістити на тиждень, щоб перший тиждень холодів школярі пересиділи по домівках.

Традиційно опалювальний сезон стартує в жовтні, коли на вулиці три дні поспіль середньодобова температура не перевищує +8 градусів. До 10 жовтня тепломережі повинні завершити всі підготовчі роботи до початку опалювального сезону і бути напоготові включити опалення.

У мешканців будинків і підприємств до цього часу ще є можливість розрахуватися з попередніми боргами. Найбільша заборгованість серед усіх комунальних послуг у українців – за газ (36,9%), опалення (31,6%) і електроенергію (11%). Громадяни, які не погасять попередні борги, не зможуть отримувати субсидію на оплату комуналки.

Нагадаємо, що вартість опалення і гарячої води в Україні з 1 жовтня підвищиться від 40% до 70%. Наприклад, в Чернівцях ціни на опалення зростуть на 70%, у Києві і Полтаві за тепло доведеться платити на 40% більше. Одеса підняла тариф на 56%, а Кременчук – на 53%.

Читайте також:  В Україні одна з областей залишиться без опалення: "Нафтогаз" покарав за борги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.