facebook

Вчителі не можуть бути позбавлені зарплати під час дистанційного навчання, – Сергій Шкарлет

За словами очільника МОН, зарплата у період роботи онлайн має виплачуватись у повному обсязі.



Педагоги не можуть бути позбавлені оплати праці у період дистанційного навчання – так само зарплата не може бути скорочена. На цьому наголосив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час зустрічі з освітянами у Маріуполі.

Серед запитань, які лунали, – оплата праці вчителів під час дистанційного навчання. Чомусь педагоги побоюються зменшення чи урізання. Тому хочу наголосити ще раз: вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці, так само як вона не може бути скорочена під час дистанційного викладання, – зазначив міністр освіти.

Він додав, що питання виплати заробітних плат унормовано у Кодексі законів про працю та Галузевій угоді між #МОН і Профспілкою працівників освіти і науки.

Також Сергій #Шкарлет обговорив і вакцинацію від COVID-19.

В Маріуполі саме педагоги молодших класів і вихователі дитсадків – здається, найактивніші в цьому питанні. Хочу знову і знову наголосити, що обираючи щеплення, ми обираємо не лише власне здоров’я, але й безпеку для всіх, хто нас оточує, зокрема і дітей, і їхніх батьків також, – акцентував очільник МОН.

Нагадаємо, що усі регіони України з 23 вересня перебувають у «жовтій» зоні карантину. Вона передбачає, що очна робота закладів освіти дозволена лише за умови 80% вакцинованих працівників.

Читайте також:  Хто отримує найбільше? Середня зарплата в Україні зафіксувала новий рекорд

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.