facebook

Головний освітянин Івано-Франківська розповів як місту вдалось вмовити вакцинуватись педагогів

В Івано-Франківській територіальній громаді 51 із 55 закладів загальної середньої освіти подолав межу у 80% вакцинованих працівників.



Самим освітянам вже набридли карантинні обмеження та дистанційні форми навчання. Тому бажання “назбирати” необхідний відсоток вакцинованих, щоб освітні заклади не зачинялись на карантин було спільна позиція громади.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA заявив директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук.

Коли у серпні Кабмін ухвалив постанову про те, що заклади освіти зможуть працювати лише за умови 80% вакцинованих працівників, у Франківській міськраді одразу “взялись до комплексної роботи”. Зокрема проводили наради з керівниками освітніх закладів, а ті у свою чергу – проводили бесіди зі своїми підлеглими.

“Я б не сказав, що робота йшла так гладко і легко. Ще минулого тижня у нас було лише 10 закладів, які долали цей бар’єр. Але ми працювали і далі. Тут хочу сказати велике дякую нашим медикам, для освітян Івано-Франківська вони дали “зелене світло” у будь-якій медичній установі. Освітяни приходили туди і мали перший доступ до вакцинації. Впродовж цього тижня, станом на сьогоднішній вечір маємо уже провакцинований 51 заклад загальної середньої освіти”, – розповів Максимчук.

Окрім того він повідомив: у місті є 40 комунальних закладів дошкільної освіти , із яких уже провакциновано 36.

“Це різні методи. Найперше – індивідуальна, комплексна, організована робота керівника закладу освіти. Бували випадки, де я сам виїжджав у заклади освіти, спілкувався із нашими колегами-педагогами. Ми пояснювали ситуацію і як із неї вийти. В принципі, наші педагоги із відповідальністю підійшли до такого питання і тому маємо такий хороший результат”, – підкреслив Максимчук.

Читайте також:  Г. Сищук: починати реформи варто не з підручників

Він додав: освітянам просто вже набридли дистанційні форми та карантинні обмеження, тому це була спільна позиція громади.

Та не обійшлось і без педагогів-антивакцинаторів. Левову роботу із ними провели керівники закладів освіти.

“Не діяли якісь загальні меседжі, там була індивідуальна робота із кожним конкретним працівником закладу освіти. Звичайно, було багато противників, багато фейків. Мене подивувало, що в одному закладі – Ліцеї №23 імені Романа Гурика – сказали, що молоді вчительки бояться вакцинуватись, бо вони боятьсмґя, що після цього не завагітніють. Гуляв такий фейк, вони це сприймали досить серйозно, він поширювався і на інші заклади освіти”, – зазначив Ігор Максимчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.