facebook

Стипендії для студентів збільшують шляхом зменшення кількості тих, хто на них претендує

Верховна рада України розпочинає розгляд проекту Державного бюджету. У нашої депутатської групи «Партія «За майбутнє» є чимало критичних зауважень.



З одного боку Уряд демонструє бажання зменшувати державний борг. Хоча це більше схоже на щасливий збіг, коли Україні, як і багатьом інших країнам, Міжнародний валютний фонд надав безповоротну допомогу.

Також ми вітаємо бажання збільшити зарплату медикам, які рятують наші життя в умовах пандемії. Хоча, чесно кажучи, не зрозуміло як цього пропонується досягнути, якщо у нас зараз оплата праці лікарів прив’язана не до певної суми, а до кількості пролікованих пацієнтів, та ще й за очевидно заниженими ставками від Національної служби здоров’я.

Зростання мінімальної зарплати з 6500 до 6700 гривень – це не те досягнення, яким потрібно хвалитись!

Ми знову збільшуємо видатки на правоохоронні органи, але приємно, що зменшуємо видатки на Верховну Раду. Але чому ми значно збільшуємо видатки на РНБОУ, як консультативний орган? Невже влада збирається замінити закони санкціями?

Ми хочемо побачити реальне збільшення стипендій для студентів. Але не у такому вигляді як зараз, коли стипендії збільшують за рахунок зменшення квоти студентів, що мають право на їх отримання. Також ми хочемо почути відповіді від Уряду, чому видатки на культури зменшують на чверть: невже розвиток культури не є пріоритетом для держави?

Читайте також:  Студентів хочуть карати за плагіат в рефератах і курсових: які штрафи можуть загрожувати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.