facebook

В Україні школи можуть закривати на карантин, незважаючи на вакцинований персонал: роз’яснення МОЗ

Школи в Україні можуть закривати на карантин, навіть якщо в них вакциновано понад 80% співробітників. Наприклад, клас у навчальному закладі призупинить роботу, якщо на коронавірус захворіє дитина.

Школи в Україні


Про це в понеділок, 20 вересня, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV. Він додав, що вся школа піде на самоізоляцію, якщо в ній закрито понад 50% класів (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Міністр пояснив, що так в Україні вийде стримати поширення вірусу, не зупиняючи при цьому навчання в школах. За словами Ляшка, в Україні загалом понад 14 тисяч шкіл. Станом на 20 вересня 60 із них на самоізоляції.

Нагадаємо, що школи з менш ніж 80% вакцинованого проти коронавірусу персоналу не можуть проводити уроки в очній формі під час посилення карантину. Через низькі показники щодо імунізації беруться до уваги навіть ті співробітники навчальних закладів, які отримали лише перше щеплення. Якщо з цієї кількості співробітників не набереться для 80% імунізації, школи в “жовтій” зоні повинні закрити, а заняття учням – викладати онлайн. Те саме стосується “помаранчевої” і “червоної” зон.

Читайте також:  Степанов заявив, що українським школярам можуть зробити додаткові канікули

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.