facebook

Вчені створили вірус, здатний вражати ракові клітини

Вчені створили вірус, здатний вражати ракові клітини. Інфекція запобігає розвитку метастазів пухлин легенів, молочних залоз і меланоми. Фахівці вважають, що новий підхід можна буде використовувати для профілактики раку в період ремісії.



Дослідженнями займалися вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Фахівці хочуть знайти новий метод запобігання розвитку метастазів в цих органах. Таким би чином вдалося б збільшити шанси на виживання онкохворих пацієнтів.

Щоб змусити організм самостійно боротися з раком, вчені розробили експериментальне лікування, яке засноване на рослинному вірусі мозаїки коров’ячого гороху. Ці наночастинки направляються на білок S100A9, у якого підвищена експресія асоціюється з ростом пухлини. Препарат вводять у вигляді простої ін’єкції.

Результати дослідження
Вчені провели експерименти на мишах, у яких спостерігається рак молочної залози. Після того, як тваринам вводили препарат, у них знижувалося зростання пухлини. Також ввівши ін’єкцію гризунам з метастазами у легенях, з’ясувалося, що вірус пригнічують ознаки раку та збільшують тривалість життя мишей. Співавтор роботи Ерік Чанг розповів:

В цих умовах будь-яка позитивна зміна у виживанні та ступеня метастазування досить дивне явище, оскільки терапія оцінювалася проти дуже агресивних клітинних ліній.

Вчені не збираються зупинятися на досягнутому та надалі будуть проводити дослідження, щоб оцінити потенціал і безпеку методу для людини. Фахівці планують застосовувати терапію на пацієнтах з високим ризиком рецидиву після видалення пухлини.

 

Читайте також:  “Лікування за 5 млн доларів?”: Зеленський неоднозначно відреагував на прохання батька важкохворої дитини

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.