facebook

На Івано-Франківщині браконьєри поранили рідкісного птаха, який прилетів із Фінляндії

На околиці села Міжріччя, що в Калуському районі, браконьєри поранили рідкісного птаха – скопу. Він не вижив. Про це Суспільному розповів заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко.



До нього звернувся місцевий мисливець, який знайшов поранену скопу, пишуть Версії з посиланням на Суспільне Карпати.

“Наші доблесні мисливці-браконьєри, не знаючи нічого про фауну, про збереження рідкісних видів, стріляють у все підряд. В тому числі – і в таких рідкісних птахів, як скопа. Птаха прилетіла на Івано-Франківщину з Фінляндії. І тут браконьєри, які стріляють по всьому живому, її просто знищили”, – розповідає заступник директора Галицького національного природного парку.

Те, що скопа прилетіла з Фінляндії, науковці визначили за кільцем на лапі. Його поставили орнітологи з музею зоології у місті Гельсінкі для того, щоб вивчати шляхи міграції та місця зимівлі таких птахів. Скопи летять з Фінляндії на зимівлю до Африки чи до узбережжя Червоного моря, каже Володимир Бучко.

“Скопа – надзвичайно рідкісний вид птахів, що вимирає. В Україні він перестав вже гніздитися. Його вибили. Здається, донедавна ще було одне гніздо на всю Україну, зараз немає”, – розповідає директор Галицького національного природного парку.

Поранений птах не вижив.

Читайте також:  В Івано-Франківську чоловік сам себе порізав ножем

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.