facebook

За обіцяною премією від мера Франківська звернулося понад сотня жінок, які завагітніли після вакцинації

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків отримав понад сотню повідомлень від жінок, які завагітніли після вакцинації від COVID-19.
Про це міський голова повідомив в ефірі радіо “Західний полюс”.



Свої повідомлення з доказами про вагітність жінки скидали Марцінківу, щоб отримати 100 тис. грн, які міський голова обіцяв виплатити тим, хто зможе завагітніти після щеплення.

“Я так жартома сказав, що буду виплачувати 100 тис. грн. Жінки надсилають, коли вони перший раз вакцинувалися, другий і коли завагітніли. Тому це неправда. Але є досить велика кількість молодих дівчат, жінок, які вірять у те, що після вакцинації вони не завагітніють”, — розповів Руслан Марцінків.

За словами міського голови, влада хоче розвіяти усі міфи про щеплення від коронавірусної хвороби, які виникли серед населення Івано-Франківської громади.

“Розпилюють коронавірус літаками, бачили люди літак над полем. Люди в це свято вірять. Пояснюєш їм, що це просто поля кроплять, але люди вірять, що то коронавірус. Другий такий міф — “чіпізація”, що є одразу 5 G, що інтернет можна роздавати, — розповідає Марцінків. — Міф і про те, що є сотні протипоказань проти вакцинації: якщо нежить, то не можна, діарея. Але це не так. Протипоказання — це вагітність, важкий перебіг онкозахворювання, кардіозахворювання”.

Нагадаємо, 7 вересня під час оперативної наради міський голова Руслан Марцінків сказав, що видасть премію 100 тис. грн. тому, хто завагітніє після вакцинації. Однак після наради на своїй сторінці у Фейсбуку Марцінків написав, що пожартував.

Читайте також:  В Івано-Франківську встановлять ще дві анотаційні дошки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.