facebook

Уряд затвердив мінімальну зарплату лікарям до 20 тис. грн

У проекті закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік», який уряд затвердив у середу, 15 вересня, передбачено підвищення зарплат медикам.



Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише “Цинічний Львів”.

«На виконання указу президента України Володимира Зеленського в проекті [держбюджету] передбачено кошти для встановлення мінімальної заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень – для середніх медичних працівників», – сказав він.

У свою чергу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль додав, що середня зарплата лікарів в Україні становитиме 22,5 тис. грн. За словами прем’єр-міністра, у 2022 році медична галузь отримає з держбюджету 197 млрд грн. Це на 36 млрд більше, ніж цього року.

Як уточнила прес-служба Міністерства охорони здоров’я, показник мінімальної зарплати для медичних працівників у держбюджеті запроваджено вперше.

Нагадаємо, 18 червня президент Володимир Зеленський під час виступу з нагоди Дня медика повідомив, що підписав указ про мінімальну зарплату для медичних працівників. Президент пояснював, що мінімальна зарплата для середнього медперсоналу повинна становити не менше, ніж 13,5 тис. грн, а для лікарів – не менше, ніж 20 тис. грн. Тоді ж Зеленський заявив, що якщо держава не забезпечить гідного життя лікарям, то це зроблять інші країни.

Читайте також:  COVID-19 з часом стане сезонним захворюванням, - експерт ВООЗ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.