facebook

Як працюватимуть українські школи в “жовтій“ та “червоній“ карантинних зонах: МОЗ назвало умови для вчителів

В Україні вирішується питання про перехід ряду областей в “жовту” і “червоні” зони, а також запровадження “жовтих” і “зелених” COVID-сертифікатах. Що стосується роботи шкіл, то вчителям потрібно поспішити вакцинуватися, інакше їх відлучать від роботи.



Сертифікати про вакцинацію хочуть розділити на дві категорії. “Жовтий” сертифікат буде містити інформацію про одну дозу щеплення, “зелений” – про повний курс вакцинації (2 дози).

Також в сертифікат буде заноситися інформація про негативні результати тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19.

При переведенні областей в “жовту” зону навчальні заклади в них будуть працювати за умови наявності не менше 80% працівників з “жовтими” або “зеленими” COVID-сертифікатами.

У разі введення “червоного” рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади будуть працювати тільки при наявності 100% “зеленийх” COVID-сертифікатів у всіх працівників.

Дію “зелених” сертифікатів вакцинації Кабмін планує продовжити з 180 до 365 днів. Перший час COVID-сертифікати будуть мати кольорові позначки тільки в цифровому форматі. У друкованому вигляді вакциновані матимуть однакові документи про проходження вакцинації.

Як відомо, з 20 вересня першою в “жовту” карантинну зону перейде Закарпатська область. Уже з понеділка на Закарпатті зможуть працювати тільки ті навчальні заклади, в яких вакциновані 80% персоналу однією або двома дозами вакцини від COVID-19. Навчальні заклади (школи і садки), де вакциновано менше 80% персоналу, будуть закриті на карантин, а учнів переведуть на дистанційне навчання.

Читайте також:  Що таке професійний стандарт учителя і як його хочуть змінити в 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.