facebook

Ляшко розповів, коли чекати на загальноукраїнський карантин

Питання щодо переведення всієї країни до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки буде вирішуватись, як мінімум, в понеділок-вівторок наступного тижня.



“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки може оголосити комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій загалом для України. Сьогодні в Україні існують перевищення по деяких індикаторах, які дозволяють зібрати комісію і оголосити “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

Про це у вівторок, 24 вересня в ефірі ТСН.19:30 розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“Однак уряд в понеділок вніс певні зміни до постанови про адаптивний карантин і вона може набрати чинності, відповідно до постанови Верховної Ради України, тільки через 7 днів після прийняття”, – зазначив він.

За словами міністра, питання щодо переведення всієї країни до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки буде вирішуватись, як мінімум, в понеділок-вівторок наступного тижня оскільки вже набирає чинності ця постанова, яку вчора уряд ухвалив.

“Після цього ми говоримо про те, що будуть далі відслідковуватись індикатори і області, які можуть потрапити до “помаранчевого” або “червоного” рівня епідемічної небезпеки, знову ж таки будуть визначатися за загальнонаціональними індикаторами і комісія національного рівня буде рекомендувати відносити той чи інший регіон до “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, – резюмував Ляшко.

Читайте також:  В Україні посилять боротьбу з тіньовою зайнятістю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.